Auschwitz-iadul din trecut


Birkenau a fost un lagăr de concentrare nazist din Polonia, care în timpul celui de -al Doilea Război Mondial a avut un rol de distrugere în rândul populaţiei evreieşti din Europa şi nu numai a acesteia. Peste 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminaţi în acest lagăr. El a fost ca în marea majoritate a lagărelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS.

La fiecare lagăr era adăugat, la ieşire câte un crematoriu pentru cadavrele deţinuţilor. Lângă acest crematoriu se mai afla şi câte o cameră de duşuri, care avea ca scop gazarea prizonierilor.

Povestea unui fost detinut: “Într-o zi de iarnă, ţin minte că era data de 11 ianuarie 1945, fiind la muncă, la aproximativ 10 km de lagăr, o idee mi-a străfulgerat prin cap: tata era mort. Cînd am ajuns în lagăr l-am găsit viu. L-am îmbrăţişat, poate şi mai tandru ca altădată. Mi-a destăinuit că a avut o tentativă de sinucidere, folosind cureaua de la pantaloni, dar aceasta s-a rupt şi el s-a trezit pe podea. A urmat o discuţie lungă în care mă convingea că avînd puterile scăzute nu are nici o speranţă de supravieţuire. (…) Şi atunci a venit cel mai cumplit moment. Mi-am scos cureaua şi i-am dat-o. Acest moment mă urmăreşte de atunci (…) Nici azi nu ştiu cît am fost de vinovat (…) Cred că pentru el a fost o uşurare…”.

Trucuri

Fara guma de mestecat
Poti indeparta guma de mestecat de pe haine , punand partea murdara in apa rece si racaind guma cu cutitul.Apoi cureti urma petei si ceea ce a ramas din guma cu un solvent , ca alcoolul medicinal , pan a ce ies toate urmele.
Stop urmelor de parfum
Urmele de parfum de pe haine le poti scoate cu glicerina calda , iar apoi clatesti normal.
Cum sa intretii pielea
Mobilierul tapitat in piele , indiferent de culoare , se curata foarte bine dacail tamponezi cu o carpa moale , din bumbac , inmuiata in alcool sau bere blonda.

RECORD MONDIAL LA CALCUL IN MATEMATICA


Francezul Alex Lemaire, doctorand la Reims in Franta, a calculat în minte radacina a 13-a a unui numar cu 200 de cifre, ales la întâmplare de un computer.El a dat raspunsul in numai 72 de secunde si acesta a fost format din 16 cifre. La demonstratie au asistat doi martori care s-au asigurat ca Alex n-a folosit calculator, creion si hârtie, pe scurt nimic altceva decât propriul creier.
Recordul extraordinar isi are radacina atat in genialitatea lui Alex cat si in antrenamentul zilnic, de mai multi ani, pentru astfel de calcule.
Alex tine si un regim de viata foarte strict: nu bea alcool sau cafea
si evita alimentele bogate în grasimi si glucide, iar pentru relaxare prefera muzica si jogging-ul.
Robert Pershing Wadlow (1918 - 1940)a fost si este cel mai inalt om care a trait vreodata. A ajuns sa aibe o inaltime de 272 cm si sa cantareasca 222.26 kg inainte sa moara la frageda varsta de 22 de ani. Robert Wadlow s-a nascut in Alton, Illinois pe 22 Februarie 1918. La nastere cantarea 3.8 kg. A atras atentia prin cresterea sa extraordinar de rapida si astfel la 13 ani a devenit cel mai inalt baiat, avand 224 cm. La 18 ani avea 254 cm si cantarea 177 kg.Age
La 8 ani - 182 cm
La 10 ani - 198 cm si 100 kg
La 16 ani - 240 cm si 166kg
La 18 ani - 254 cm si 177kg
La 22 ani - 268 cm si 223kg
Inainte de moarte - 272 cm si 222kg

Supravietuitorul

Premiul pentru supravietuire a fost acordat americanului Roy C.Sullivan, un padurar care a fost lovit de fulger de 7 ori. A supravietuit miraculos avand doar cateva arsuri pe piept, i-au ars sprancenele si parul si a pierdut o unghie de la picior. A murit in 1993, dar nu din cauza traumelor. S-a sinucis din cauza unei deceptii in dragoste.

Bungee in natura! Obligatoriu!

In statul Vanuatu (zona insulara a Australiei) exista unul dintre cele mai neobisnuite ritualuri de initiere a barbatilor. Dupa ce se construieste un adevarat "turn" din bambus, fiecare barbat, indiferent de varsta, este obligat sa sara de la 25-30 de metrii inaltime, legati de picioare cu o liana. Pana aici nimic deosebit fata de bungee-jumpingul modern. Insa... liana este taiata la sol de cel insarcinat sa o faca, fara ca acesta sa stie exact distanta de la care se arunca "alesul". Imaginile ce vor urma pot fi socante pentru unii! Atentie la copiii....!


Inchisoarea americana Guantanamo Bay, din Cuba, a fost infiintata dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Initial, aceasta trebuia sa fie un centru de detentie temporar, un loc unde sa fie adunati „cei mai rai dintre cei rai“, dar dupa aproape doi ani a fost transformata intr-o inchisoare permanenta. 660 de adulti si trei copii sunt tinuti intr-o „gaura neagra“ legala, fara nici o legatura cu lumea exterioara si fara vreo idee daca vor fi acuzati sau eliberati. Unii pretind ca inchisoarea a devenit un experiment pe termen lung in tehnicile de interogare.

Imbatranirea prematura

Progeria sau sindromul "Hutchinson-Gilford". Aceasta afectiune genetica este extrem de rara, incidenta ei fiind de 1 la 4 – 8 milioane de nou nascuti. Maladia apare la copii si se manifesta printr-o imbatranire accelerata, prematura. Desi la nastere micutii par sanatosi, simptomele acestei boli apar inainte ca ei sa implineasca doi ani. In general, cei care sufera de acesta boala inceteaza din viata in jurul varstei de 13 ani, dar viata lor este foarte dificila. Sunt cazuri in care pacientii au trait numai opt ani, dar si unele in care au ajuns pana la 21 de ani.


(in imagine aveti ilustrat procesul evolutiv al bolii - persoana e aceeasi)

Oamenii lupi


Hipertricoza este o boala caracterizata prin cresterea anormala de par pe fata si membre. “Oamenii lupi”, cum sunt numiti cei ce sufera de aceasta afectiune, au de fapt o dereglare endocrina pentru care un s-a gasit inca un tratament eficient.

La 2 ani are coeficientul de inteligenta 152

O fetita in varsta de doi ani a devenit cel mai tanar membru admis vreodata in clubul Mensa, ce reuneste oamenii cu cel mai ridicat coeficient de inteligenta de pe planeta. Fenomenalul copil se numeste Georgia Brown si este din localitatea Aldershot, Marea Britanie.Parintii ei stiau ca au un copil deosebit de istet - fetita stia sa numere pana la zece, cunostea toate culorile si incepuse sa prinda cateva cuvinte in limba franceza. Rezultatele testelor de inteligenta la care a fost supusa Georgia i-au lasat insa fara cuvinte. Fetita are un coeficient de inteligenta de 152, rezultat care, raportat desigur si la varsta ei frageda, o plaseaza in aceeasi clasa cu reputatul fizician Stephen Hawking. Georgia este cea mai mica dintre cei cinci copii ai familiei Brown si nu a beneficiat de vreo atentie speciala. Dezvoltarea ei a fost fenomenal de rapida. La cinci luni mergea de-a busilea, iar la noua luni se misca lejer pe propriile picioruse. La un an si doua luni era in stare sa se imbrace singura. Dezvoltarea ei intelectuala este si mai spectaculoasa. A vorbit foarte devreme, iar la 18 luni era capabila sa poarte adevarate conversatii, povesteste mama ei, Lucy Brown. „
"Buna, sunt Georgia si am un an, obisnuia ea sa se prezinte in fata strainilor. Micuta are pareri foarte ferme si e in stare sa formuleze judecati de valoare. Astfel, dupa un spectacol de teatru cu "Frumoasa si bestia", ea si-a informat parintii: "Nu mi-a placut Gaston (personajul negativ - n.r.). Era rau si arogant". Toate aceste manifestari i-au determinat pe parinti sa se adreseze unor psihologi specializati in dezvoltarea copiilor supradotati. Profesoara Joan Freeman i-a dat fetei testul standard Stanford-Binet pentru masurarea coeficientului de inteligenta. Atunci cand i se cerea un anumit numar de cuburi, ea s-a descurcat la fel de bine ca un copil de cinci ani. Pusa sa deseneze un cerc, ea a realizat din prima unul aproape perfect, cum nici unui adult nu-i reuseste prea usor. Aceasta arata, potrivit psihologului, ca are abilitatea fizica de a manevra creionul, dar si ca intelege notiunea de cerc. Desi este de o inteligenta iesita din comun, Georgia merge la o gradinita normala si, ca orice copil de varsta ei, i se mai intampla sa se dea in spectacol, facand crize de nervi atunci cand nu-i convine ceva.

Record de nastere prematura

O fetita americana, Amillia Taylor, este primul copil din lume care a supravietuit dupa ce e a stat in pantecele mamei putin peste cinci luni.
La nastere fetita avea lungimea unui stilou si o greutate de numai 284 de grame. Nascuta dupa numai 22 de saptamani, ea a parasit spitalul unde se nascuse in luna octombrie a anului trecut.
Doctorii considerau in general ca nu poate supravietui la nastere un copil care are mai putin de 400 de grame. Acesta caz este un miracol pentru parintii fetitei si pentru doctorii spitalului din Miami unde s-a nascut.
Medicii nu-i dadeau sanse de supravietuire, dar mama ei a stabilit recordul mondial de nastere prematura, potrivit Universitatii Iowa care detine situatia tuturor copiilor din lume nascuti inainte de termen.
Fetita a demonstrat ca isi doreste foarte mult sa traiasca si a reusit. Parintii au numit-o Amilia care insemna "luptatoare".
Dupa 4 luni de spitalizare, timp in care medicii au monitorizat-o 24 de ore din 24, fetita putea sa mearga acasa, unde va incepe o noua viata.
Mame ei spune ca cel mai rau lucru a fost ca nu a avut voie sa o tina in brate decat dupa sase saptamani de la nastere.



De la maimuta la cafea - un singur pas

Fie ca are gust de ciocolata, fie ca e mai dulce sau mai amara, decofeinizata sau nu, cafea a devenit treptat un energizant din ce in ce mai folosit. Ultima descoperire in domeniu apartine Tarii Soarelui Rasare. Aici, Liao Jing-dong, un cultivator de cafea din Taiwan, a incercat vreme de 30 de ani diferite metode pentru imbunatatirea soiurilor de cafea. Nu a avut succes pana intr-o zi cand a avut o idee geniala.
El a observat ca maimutele din jurul plantatiei sale mestecau fructele arborelui de cafea, dar consumau doar partea exterioara, nefiind interesate de boabe. De aici pana la descoperire mai era un pas. El a prajit boabele scuipate de maimute si a observat ca acestea capata un gust de vanilie foarte apreciat de localnici.Astfel s-a nascut cafeaua mestecata de maimute, care se vinde in Taiwan cu 120 dolari kilogramul, Liao devenind unul dintre cei mai cautati furnizori din zona. Pentru pasionatii si colectionarii de cafea - ;)) - faceti un drum pana in China, dar nu uitati un pachet si pentru noi!

Prezervativul Spray - pentru nimfomani

V-ati plictisit sa faceti naveta magazin - pat de fiecare data cand trebuie sa va protejati? Iata solutia! O echipa de cercetatori ai companiei Condom Consultancy, din Berlin, a inventat prezervativul care se aplica prin pulverizare, dintr-un tub de spray. Spray-ul contine latex lichid care se aplica si se întareste în câteva secunde si, spre deosebire de produsele traditionale, se muleaza perfect. Dispozitivul este format dintr-o cutie în care se introduce penisul si tubul de spray cu latex lichid. Cutia va costa aproximativ 17 lire sterline (23,6 euro), în timp ce o rezerva de latex lichid, cu o cantitate suficienta de substanta pentru 10 - 20 de prezervative, va costa între 5 si 7 lire sterline (6,9 - 9,7 euro). "Pur si simplu, asta visez, asta pictez! " ;))

Soldat universal

Va prezentam briceagul care a intrat in Cartea Recordurilor. Acesta a fost produs in Elvetia de compania Wenger si are nu mai putin de 115 functii si 87 de instrumente. Contine surubelnite, imbusuri, cutite si cutitase de diferite dimensiuni, patent si unghiera, lupa si drec si etc. Briceagul universal, fabricat din inox, cantareste 1,4 kilograme, are dimensiunea de 22 pe 8 cm si costa cca. 1000 de euro. Numai in acest an producatorii au avut comenzi de 450 de bucati.

Roberto - iepurele gigant

Un iepure de 16 kilograme din Olanda este considerat a fi cel mai mare iepure din lume. Numele acestui iepure este Roberto si este un exemplar de Gigant Continental, in varsta de doi ani si cu o lungime de aproape un metru. Acest iepure doarme intr-un cos pentru caini, deoarece nu mai incape intr-un tarc de iepuri de marime normala. In acest moment, Roberto este mai mare decat un copil in varsta de trei ani.

Nulla - bicicleta viitorului

Nulla este un concept minimalist pentru bicicleta viitorului. In italiana, NULLA inseamna nimic. Bicicleta se doreste a fi un simbol al ecologiei si conservarii de materie prima si energie. Folosindu-se numai materiale reciclate (Al, Cu, plastic) productia prototipului va fi inceputul unei noi ere in industria bicicletelor.

Si ce daca...pana maine am altul!


Senzational! Stiai ca... daca un rechin pierde un dinte, in maxim 24 de ore ii creste altul in loc. Rechinul pierde cam 30000 de dinti in toata viata sa. Practic, o data la 8 ani, intreaga lui dantura se schimba in totalitate, in mod natural. Pai nu? ... A-ti vazut voi rechin stirb?

Sobolanosii

Se inmultesc atat de repede incat in numai 18 luni un cuplu de sobolani poate avea mai mult de 1 milion de descendenti. In India, sobolanii sunt chiar venerati, acestia avand un templu numai al lor.
Cum sunt tratati sobolanosii in India ... click here

Lenesul


Exista un animal numit “ lenesul”, care doarme foarte mult , pana la 16 h/zi. Acesta traieste exclusive in copaci si are picioare lungi cu ajutorul carora sta tot timpul agatat de crengi, cu spatele in jos. Pe pamant el nu se poate sustine. Toate miscarile lui sunt facute parca cu incetinitorul.

Transexualul oceanului


In fascinanta lume a oceanului exista si un peste ... transexual, si anume "pestele clown". In mod uzual o femela are mai multi parteneri, iar atunci cand femela dominanta moare, unul dintre masculi isi schimba sexul si devine femela pentru a o inlocui.

Ce stiu sa faca pisicile chinezilor!!!


O pisica din orasul Zhengzhou, din China, a facut o adevarata surpriza stapanilor cand a adus pe lume pe langa 3 pisoiasi, si un pui de caine. Felina-mama se afla in grija familiei Qiming de mai bine de 2 ani si a mai facut pui inainte, dar ... niciodata un catelus.

Gemenele centenare

Surorile centenare gemene Kin si Gin, ale caror nume inseamna Aur si Argint in japoneza, au intrat in Cartea Recordurilor drept cele mai varstnice gemene din lume. Testele de sange au dezvaluit faptul ca sunt gemene identice, desi au grupe de sange diferite. Cele doua s-au nascut la data de 1 august 1892 in localitatea Nagoya, aflata la 270 de kilometrii de Tokyo. Kin, sora cea mare, a decedat in anul 2000, iar Gin anul urmator, la venerabilele varste de 108 si 109 ani!

Cea mai mica maimuta


Una din cele mai curioase si cele mai rare maimute din lume este cea denumita “mustata regala”. Aceasta maimuta este atat de mica incat incape intr-o palma. In schimb ea are niste mustati foarte mari. Maimutica traieste in junglele braziliene si se hraneste cu fluturi, gandaci, arahide, banane etc.

Mamici gemene cu copii gemeni

In 2004, Ashlee Spinks si Andrea Springer, doua surori gemene, au nascut cate doi baieti gemeni la acelasi spital, in aceeasi zi! Trebuie spus ca cele doua femei, in varsta de 21 de ani la acea data, au ramas insarcinate in mod natural si nu ca urmare a vreunui tratament de fertilizare. Cele doua au aflat una de alta ca vor deveni mamici abia cand erau in a sasea luna de sarcina! Medicii au explicat ca o asemenea intamplare are loc o data la un million de cazuri!

Frati gemeni, vieti identice

Povestile cu gemeni sunt de obicei neobisnuite, dar cea a doi frati gemeni din Ohio intrece orice imaginatie. Cei doi au fost separati la nastere si au fost infiati de doua familii care nu se cunosteau intre ele. Ambii au fost botezati Jim. Si coincidentele abia incepeau… Amandoi au facut parte din Fortele Speciale ale FBI si se pricep la tamplarie. Cand s-au casatorit prima data, ambele sotii se numeau Linda, iar baietii lor, pentru ca fiecare au avut cate un fiu, au fost botezati James Alan si… James Allan. Ambii frati au divortat si s-au recasatorit cu doua femei care purtau numele Beth. Pana si cainii lor de companie au fost botezati la fel Toy! Cei doi frati s-au intalnit abia in 1979, dupa 39 de ani de cand vietile lor au luat-o pe drumuri diferite.

Una alba, una de culoare

Kylie Hodgdon, o femeie metisa din Anglia, a adus pe lume doua fetite gemene. Nimic spectaculos pana aici, numai ca una dintre ele avea pielea alba si ochii albastrii, iar cealalta avea pielea inchisa si ochii caprui, desi ambele au acelasi tata. Explicatia medicilor a fost aceea ca atat mama, cat si tatal, au mamele albe si tatii de culoare.