De la maimuta la cafea - un singur pas

Fie ca are gust de ciocolata, fie ca e mai dulce sau mai amara, decofeinizata sau nu, cafea a devenit treptat un energizant din ce in ce mai folosit. Ultima descoperire in domeniu apartine Tarii Soarelui Rasare. Aici, Liao Jing-dong, un cultivator de cafea din Taiwan, a incercat vreme de 30 de ani diferite metode pentru imbunatatirea soiurilor de cafea. Nu a avut succes pana intr-o zi cand a avut o idee geniala.
El a observat ca maimutele din jurul plantatiei sale mestecau fructele arborelui de cafea, dar consumau doar partea exterioara, nefiind interesate de boabe. De aici pana la descoperire mai era un pas. El a prajit boabele scuipate de maimute si a observat ca acestea capata un gust de vanilie foarte apreciat de localnici.Astfel s-a nascut cafeaua mestecata de maimute, care se vinde in Taiwan cu 120 dolari kilogramul, Liao devenind unul dintre cei mai cautati furnizori din zona. Pentru pasionatii si colectionarii de cafea - ;)) - faceti un drum pana in China, dar nu uitati un pachet si pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu